nieuws

GA Eagles ook onderuit tegen RKC Waalwijk

GA Eagles heeft haar derde nederlaag op rij geleden. Vrijdagavond was RKC Waalwijk in de Adelaarshorst met 1-3 te sterk voor de Deventer ploeg.
GA Eagles begon met Gersom Klok voor de gepasseerde Patrick Gerritsen. Luis Pedro en Michal Janota waren fit genoeg om in de basis van trainer Andries Ulderink te beginnen. In een aardige beginfase was het lang wachten op goede kansen. Dave Bus loste het eerste gevaarlijke schot, dat door Levita gepareerd werd. Aan de andere kant kon er niet veel later wel gejuicht worden. Donny de Groot kopte raak uit een hoekschop. De aanvaller van RKC Waalwijk is al de derde oud-speler van de GA Eagles, na Jordy Zuidam (RBC Roosendaal) en Reza Ghoochannejhad (SC Cambuur), die in korte tijd doel treft tegen de Deventer ploeg. Derk Boerrigter zorgde vijf minuten nog voor rust voor de 0-2 uit een lage vrije trap. Michal Janota bracht GA Eagles in een betere uitgangspositie met nog 45 minuten voor de boeg door nog voor rust de 1-2 te scoren. De middenvelder zag zijn indraaiende vrije trap in het doel vliegen.
Al na dertig seconden in de tweede helft besliste RKC echter de wedstrijd. Fred Benson ontsnapte en schoot de bal onder GA Eagles-doelman Sergio Padt door, 1-3. Michal Janota was dicht bij de aansluitingstreffer. Ditmaal werd zijn vrije trap gekeerd door Levita. Met het inbrengen van Gerritsen en Van Beukering probeerde trainer Andries Ulderink in het laatste half uur nog wat te forceren. GA Eagles drukte RKC wat terug, maar moest zelf ook oppassen voor snelle uitvallen via Benson, De Groot en Boerrigter. Van der Biezen probeerden het aan de andere kant. Levita had de bal niet klemvast, maar kreeg hulp van een verdediger. Ook Joey Suk waagde een poging. Zijn schot ging net over. RKC-speler Bandjar hielp GA Eagles in de slotfase nog bijna, maar Levita liet het bij één tegentreffer.
GA Eagles moet door de nederlaag voorlopig pas op de plaats maken als het gaat om de bovenste plaatsen in de Jupiler League. De ploeg van trainer Andries Ulderink staat tiende met negen punten uit zeven wedstrijden.

GA Eagles - RKC Waalwijk   1-3

0-1 De Groot (28)
0-2 Boerrigter (41)
1-2 Janota (43)
1-3 Benson (46)
Arbiter: Liesveld
Geel: Drost, Boerrigter, De Groot (RKC Waalwijk)
Opstelling GA Eagles: Padt, Droste, Bus, Parnela (Van Beukering/56), Vosselman, Suk (Vogelsang/80), Janota, Hollart, Klok (Gerritsen/56), Van der Biezen, Pedro.
Opstelling RKC Waalwijk: Levita, Bandjar, Drost, Colin, Van Peppen, Braber (Meijers/36), Mulder, Duits, Benson (John/71), De Groot (Van Hout/78), Boerrigter.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.