nieuws

Twente en Ajax gelijk in Enschede

FC Twente is ook na het duel met Ajax nog ongeslagen in de eredivisie. Zaterdagavond werd het 2-2 in Enschede.
In een mooie open wedstrijd waren er aan beide kanten kansen te noteren. Twente kwam na elf minuten op voorsprong door Janssen, hij lobte de bal over Stekelenburg. Vier minuten later was het echter al gelijk door El Hamdaoui, hij scoorde uit de rebound na een kopbal van De Jong. Daarna waren de grootste kansen voor Ajax, maar de lat en paal stonden doelpunten van de Amsterdammers in de weg.
Twente kwam beter uit de kleedkamer en kwam in de tweede helft opnieuw op voorsprong. Janssen was na een uur opnieuw de doelpuntenmaker, hij tikte een voorzet van De Jong binnen. Opnieuw kwam Ajax snel terug, Enoh schoot na 68 minuten van grote afstand binnen. Daarna waren er meer kansen aan beide kanten, Twente was echter het dichtst bij een doelpunt, een voorzet van Kuiper eindigde, tot ieders verbazing, op de paal. De Jong schoot de rebound in, maar Stekelenburg hield de bal uit het doel, hij had daar echter wel de lat en paal voor nodig. Na een spannend einde bleef het bij 2-2 in De Grolsch Veste. FC Twente is nu vierde met 13 punten uit zeven wedstrijden.

FC Twente - Ajax 2-2

1-0 Janssen (11)
1-1 El Hamdaoui (15)
2-1 Janssen (62)
2-2 Enoh (68)
Arbiter: Vink
Geel: -
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Kuiper, Brama, Janssen, Landzaat (Bajrami/83), Ruiz, De Jong (Janko/83), Chadli.
Ajax: Stekelenburg, Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita (Sulejmani/67), Lindgren, De Jong, Enoh, Suarez, El Hamdaoui (De Zeeuw /81), Emanuelson.
Foto's: TC Tubantia

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.