nieuws

OPROEP: Doe mee aan de ‘RTV Oost Cover Competitie’

Dauwpop en Lantaarn logo
Dauwpop en Lantaarn logo
Hengelo, maandag 27 september 2010
Bands kunnen zich nu aanmelden
In oktober van dit jaar bestaat Radio Oost exact vijfentwintig jaar. Om dit op gepaste wijze te vieren, zet de omroep voor Overijssel de muzikale klok vijfentwintig jaar terug met de 'RTV Oost Cover Competitie', in samenwerking met poppodium De Lantaarn in Hellendoorn en popfestival Dauwpop. RTV Oost gaat de komende weken op zoek naar bands die mee willen doen aan de ‘RTV Oost Cover Competitie’. Daarmee maken ze kans op de hoofdprijs: een optreden op het grote Enge Bospodium tijdens Dauwpop 2011. De enige voorwaarde: je moet muziek uit de jaren tachtig kunnen spelen.

Meld je aan!

Bands kunnen zich aanmelden door een biografie met foto, mp3 én link naar Youtube-filmpje te mailen naar cover@rtvoost.nl. Inzenden kan tot en met 17 oktober, de deelname aan de ‘RTV Oost Cover Competitie’ is gratis. Iedere band bestaande uit minimaal vier personen mag zich inschrijven. Voorwaarde is dat er uitsluitend covers uit de 80’s worden uitgevoerd. Een deelnemende band moet live ten minste 45 minuten non-stop covers uit die periode ten gehore kunnen brengen.

Op televisie en spelen op Dauwpop…

Een vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van RTV Oost en Dauwpop en een prominente persoon uit de muziekwereld, selecteert uit de inzendingen negen genomineerden. Het publiek kan tijdens de Jubileumweek van Radio Oost (18 t/m 24 oktober) door middel van SMS meestemmen welke bands genomineerd zullen worden. De negen finalisten zullen optreden tijdens drie speciale ‘80's Music Nights’ in De Lantaarn in Hellendoorn, die toegankelijk zijn voor publiek. TV Oost maakt daarbij opnamen voor een serie korte tv-programma’s over de negen finalisten, die eind mei 2011 te zien zal zijn. De vakjury bepaalt wie er mag optreden op Dauwpop 2011. De winnaar zal bekend worden gemaakt tijdens de ‘Eighties Week’ bij Radio Oost, die plaatsvindt van 17 t/m 21 januari.
Alle verdere informatie is te vinden op www.rtvoost.nl/covercompetitie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.