nieuws

Eis: 8 jaar cel voor overval

Tankstations en eethuis
Tankstations en eethuis
Voor de rechtbank in Almelo is een celstraf van 8 jaar geëist tegen een man uit Hengelo.
De man zou de initiatiefnemer zijn van een serie overvallen op tankstations en een eethuis in Borne en Hengelo eind vorig jaar en begin dit jaar.
De Hengeloër zegt dat hij niets te maken heeft met de overvallen.
Volgens het OM hebben twee medeverdachten de man aangewezen als dader en is hij herkend op beelden van de beveiligingscamera. Daarnaast heeft justitie de beelden van de overval op de tankstations vergeleken met camerabeelden uit de lift van de flat waar de man woont. Op de dagen van de overval droeg hij volgens het OM dezelfde kleding. De advocaat van de man maakt bezwaar tegen het bewijs. Volgens hem heeft de geschorste hulpofficier van de politie Twente onrechtmatig opgetreden bij de verlenging van het voorarrest. Ook hadden de camerabeelden van de flat nooit afgegeven mogen worden aldus de advocaat.
Tegen een tweede verdachte uit Hengelo is vier jaar celstraf geëist. De verdachte houdt vol dat hij van niets wist en dat hij bij de overval op het tankstation zelfs is weggelopen. Volgens de officier van justitie klopt dat, omdat de verdachte op de uitkijk ging staan. Tegen de Enschedese chauffeur van de vluchtauto, die bij de overval in Borne is gebruikt, is 20 maanden celstraf geëist. Een vierde verdachte hoorde 4,5 jaar celstraf tegen zich eisen. Twee andere verdachten, een man uit Enschede en een man uit Hengelo, moeten volgens de officier van justitie respectievelijk 2 jaar en 30 maanden celstraf krijgen. Beiden speelden bij de overval op een Chinees restaurant een kleine rol, volgens de officier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.