nieuws

Oktober 'Maand van het Oosten' bij RTV Oost

Maand van het Oosten
Maand van het Oosten
Hengelo, donderdag 30 september 2010

Aandacht voor klassieke muziek en opera uit Overijssel

RTV Oost heeft in samenwerking met de nieuwe Nederlandse cultuurzender BravaNL oktober uitgeroepen tot 'Maand van het Oosten'. Gedurende deze themamaand besteden beide zenders extra aandacht aan opera en klassieke muziek uit Overijssel. Aanleiding is de Edison Klassiek Publieksprijs die het Orkest van het Oosten in juni ontving voor het album Paganini concerten 1 en 2. De programma's in het kader van de 'Maand van het Oosten' zijn met ingang van 10 oktober vier zondagen lang te zien bij TV Oost tussen 11.00 en 13.00 uur.

Klassiek bij TV Oost

Het is voor het eerst dat TV Oost een maand lang uitgebreid aandacht besteedt aan klassieke muziek en opera. Adjunct-directeur Marcel Oude Wesselink van RTV Oost is blij met deze ontwikkeling. 'Aandacht besteden aan Overijsselse cultuur, in de breedste zin van het woord, is één van onze kerntaken als regionale omroep. Dankzij de samenwerking met BravaNL is het nu mogelijk om naast reportages en documentaires ook complete concertregistraties uit te zenden. Wij gaan ervan uit dat we met de 'Maand van het Oosten' een grote groep mensen een plezier doen', aldus Oude Wesselink.

Programmering 'Maand van het Oosten'

RTV Oost heeft samen met BravaNL een aantal prachtige programma's geselecteerd voor de 'Maand van het Oosten'. Te zien zijn onder meer uitvoeringen door het Orkest van het Oosten van werken van Offenbach, Beethoven en Bizet. Verder zijn er reportages over de voorbereidingen op de première van Das Rheingold van Wagner door de Nationale Reisopera en het Orkest van het Oosten 'On Tour' in Spanje. Een compleet overzicht van de 'Maand van het Oosten' bij RTV Oost is als bijlage bij dit persbericht gevoegd.

Samenwerking

De 'Maand van het Oosten' is een samenwerkingsverband van RTV Oost, BravaNL, het Orkest van het Oosten, de Nationale Reisopera, het ArtEZ Conservatorium en Museum De Fundatie en haakt in op de gepassioneerde muziekcultuur in Overijssel. Zo wordt de Nationale Reisopera al decennialang gewaardeerd om zijn fascinerende producties die jaarlijks in het hele land volle zalen trekken. Ook het Orkest van het Oosten speelt vanuit de thuisbasis Muziekcentrum Enschede op het hoogste Europese niveau.
Meer informatie over de uitzendingen van RTV Oost is te vinden op www.rtvoost.nl.
Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bas Treffers, hoofd informatieve programma's RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.