nieuws

Mangosouffle

Mangosoufflé
Mangosoufflé
Ingrediënten: * 1/2 vanillestokje * 1/4 liter melk * 3 eieren * 60 gr. suiker * 3 el bloem * 4 el mangoschijfjes (blik) * 4 el advocaat

Bereiding:

Laat de opengesneden vanillestokjes 20 trekken in 2 dl melk met het deksel op de pan. Splits 2 eieren en meng de dooiers samen met 50 gr suiker en een ½ dl melk en roer het tot een glad papje. Breng de melk aan de kook, nadat de vanillestokjes eruit gehaald zijn, en voeg het dooier, suiker en bloem mengsel al roerend toe aan de kokende melk. Goed blijven roeren tot een dikke vla ontstaat.
Schaal (inhoud 1 liter) invetten en bestuiven met 1 eetlepel suiker. De mango laten uitlekken en in kleine stukjes snijden. De oven voorverwarmen op 175 c. Het laatste ei scheiden en het eiwit met de andere twee eiwitten stijf kloppen tot er pieken ontstaan. Neem de vla en vermeng dit met de stukjes mango en het stijf geslagen eiwit en spatel dit luchtig door elkaar. Schep het in de schaal en laat het opkomen en kleuren in ong. 35 min.
Serveren met advocaat er apart bij.

EET SMAKELIJK :-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.