nieuws

Twentefans tasten diep in buidel

Fans FC Twente in Londen
Fans FC Twente in Londen
Supporters van FC Twente zullen er niet om malen met Tottenham Hotspur, Werder Bremen en Internazionale als tegenstander, maar de fans zullen flink wat geld neer moeten liggen om hun club achterna te reizen.
Uit de Hotel Price Index van de website Hotels.com blijkt dat FC Twente de duurste hotelsteden bezoekt. Fans van de Enschedese club betalen gemiddeld 317 euro aan hotelkosten. Per uitwedstrijd wordt een overnachting berekend. Het duel tegen Tottenham Hotspur was, met gemiddeld 129 euro voor een hotelkamer, het duurste van de drie tripjes. 
Ajax-supporters zijn met Madrid, Auxerre en, net als FC Twente, Milaan twintig procent minder geld kwijt, 262 euro. Ook de Nederlandse Europa League-deelnemers tasten minder diep in de buidel. PSV en AZ hebben beide twee tegenstanders uit Oost-Europa. Fans van FC Utrecht zijn ook flink wat geld kwijt. FC Utrecht reist af naar Liverpool, Napels en Boekarest. Supporters van de Domstedelingen betalen gemiddeld 233 euro voor drie wedstrijden, nog altijd 35 procent minder dan de fans van FC Twente.
Foto: TC Tubantia

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.