nieuws

CZ mag lijst met ziekenhuizen publiceren

Röpcke Zweers-ziekenhuis
Röpcke Zweers-ziekenhuis
Zorgverzekeraar CZ mag volgende week vrijdag van de rechter de scores van ziekenhuizen op het gebied van borstkankerzorg publiceren. Ook mag CZ zelf criteria vaststellen op grond waarvan de zorgverzekeraar zorg inkoopt bij een ziekenhuis.
De vereniging van Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen had de rechtbank gevraagd dit te verbieden. In Overijssel staat het streekziekenhuis Röpcke-Zweers in Hardenberg op de lijst van CZ. Het Röpcke-Zweers ziekenhuis is het oneens met de uitlatingen van de Zorgverzekeraar, omdat die alleen maar kijken naar de hoeveelheid operaties en niet naar de kwaliteit van de zorg.
Het Röpcke-Zweers ziekenhuis in Hardenberg wil dat zorgverzekeraar CZ hun lijst met gegevens over borstkankerzorg aanpast. Het ziekenhuis is volgens CZ niet goed genoeg om borstkanker te behandelen. Het Röpcke-Zweers bestrijdt dit en heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg gevraagd om nogmaals de borstkankerzorg in Hardenberg te beoordelen. Uit die onafhankelijke inspectie blijkt dat de borstkankerzorg in Hardenberg aantoonbaar goed en veilig is. Op basis van deze uitspraak van de Inspectie wil het Röpcke-Zweers ziekenhuis dat CZ de naam van het ziekenhuis van de lijst afhaalt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.