nieuws

Paddenstoelenquiche

Paddenstoelenquiche
Paddenstoelenquiche
Ingrediënten: Bodem* 200 g bloem * halve theelepel zout * 100 g koude boter of margarine, in blokjes * 1 ei Vulling * 1 - 2 el olijfolie * 500 gram champignons (cantharel,champignon,oesterzwam) * zout/peper * 1 el boter of margarine * 250 g worteltjes, in plakjes * 1 ui, fijngesneden * 2 eieren * 1, 5 dl slagroom * 1 bosje peterselie, fijngesneden * 100 g geraspte pittig belegen kaas * een halve theelepel citroensap
Pak de bloem, zout, boter en een ei en kneed dit tot een samenhangend deeg. Laat het deeg vervolgens +/- 30 min. in de koelkast rusten.
Verwarm intussen de oven voor 200 ºC.
Rol het deeg uit bekleed een ingevette springvorm (Ø 24 cm). Prik met een vork in de bodem voor wat lucht. Bak de taartbodem in het midden van de oven gedurende +/-10 min.
Bak nu de champignons,wortel en ui in wat olie en schep deze tijdens het bakken om. Breng het nu op smaak met zout en peper en laat het mengsel uitlekken.

Klop de eieren los met slagroom, peterselie, 50 g kaas, zout, peper en citroensap. Verdeel nu de paddenstoelen en wortel-uimengsel over de taartbodem en schenk het eimengsel erover
heen.  Als laatste strooi je de kaas erover. Laat de taart wederom in het midden van de oven nog +/- 25min bakken.

EET SMAKELIJK :-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.