nieuws

Military Boekelo live te volgen bij TV Oost

Gooi en Win!
Gooi en Win!
Crosscountry op zaterdag 16 oktober de hele dag in beeld
Van 13 t/m 17 oktober is het Twentse plaatsje Boekelo weer het toneel van de befaamde Military. Tijdens de 40-ste editie van het paardensportevenement zal de Crosscountry op zaterdag 16 oktober live te volgen zijn via TV Oost. De omroep voor Overijssel gaat het hoogtepunt van de Military van 09.00 tot 17.00 uur vanaf zes cameralocaties in beeld brengen. Het wedstrijdverslag wordt aangevuld met updates en interviews vanaf de speciale RTV Oost locatie bij hindernis 20. Ook de verslaggevers van Radio Oost zijn aanwezig in Boekelo. Zij doen de gehele dag in live flitsen verslag.

Grootschalig evenement
De Military Boekelo is één van de grootste evenementen van Overijssel. Met name op zaterdag komen tienduizenden bezoekers naar het wedstrijdterrein, dat is ingericht op meer dan 55 hectare prachtig Twents coulissenlandschap. De deelnemerslijst is ook dit jaar weer goed gevuld met toppers uit zo’n twintig landen. De Cross Country is traditioneel het meest spectaculaire onderdeel van de Military. De rijders banen zich daarbij een weg langs illustere hindernissen als ‘De Flessenopener’ en ‘Het Zouthuis’.
Hoefijzergooien
Bij de speciale RTV Oost locatie bij hindernis 20 kunnen de 40.000 bezoekers van de Military de hele dag het spel 'Hoefijzergooien' spelen. Medewerkers van RTV Oost, onder wie een aantal bekende radio- en televisiepresentatoren, zullen bij de drie wedstrijdbanen staan om tekst en uitleg te geven. De bedoeling is om met het gooien van vijf hoefijzers zoveel mogelijk punten te vergaren. Daarbij kunnen maar liefst 100 warme wintermutsen en 10 fraaie herfstboeketten gewonnen worden. Hoofdprijs is een fantastisch MEGA LCD-scherm i.s.m. Media Markt Hengelo!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.