nieuws

Broodje hamburger

Broodje hamburger
Broodje hamburger
Ingredienten (voor 3 pers.):* 200 gram rundertartaar * 2 ansjovisfilet, fijngehakt * 2 theelepels paprikapoeder * peper en zout * boter * 3 broodjes * 1 eetlepel piccalilly * 1 eetlepel mayonaise(zelfgemaakt) * 1 tomaat * 1 ui, snijden in dunne ringen * gemengde sla * oude kaas

Bereiding:

Meng voor de burgers de tartaar met de gehakte ansjovis, paprikapoeder, peper en zout. Vorm mooie, gelijkmatige hamburgertjes van de tartaar. Verhit de boter in de pan en bak de burgers in de nog schuimende boter rondom aan. Meng de zelfgemaakte mayonaise met de piccalilly en breng op smaak met zout en peper. Snijd de broodjes open, besmeer ze met piccalillymayonaise. Leg de burgers op de onderzijde, leg hierop de uienringen, tomaat, gemengde sla en een plakje oude kaas en daar bovenop gaat nog wat piccalillymayonaise. Leg de andere helft van het broodje er bovenop en serveer direct.

Ingrediënten Mayonaise (voor een hele pot):


* 6 eidooiers
* 2 eetlepels mosterd
* 4 eetlepels azijn
* 1 snufje zout
* 5 dl zonnebloemolie
* peper en zout
* citroensap

Bereiding Mayonaise:
Meng de eidooiers, mosterd, de azijn en het zout in de keukenmachine, voeg al kloppend de olie in een heel dun straaltje toe. Blijf kloppen tot de mayonaise gaat binden, proef en breng op smaak met peper en zout en citroensap.
In de koelkast blijft deze zelfgemaakte mayonaise minstens een week goed.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.