nieuws

‘Amsterdam Oost’ - succesvolle Overijsselaars in Mokum

Leonie ter Braak
Leonie ter Braak
‘Filmregisseur Johan Nijenhuis, undercoverjournalist Alberto Stegeman, directeur Jos Nijhuis van Schiphol, hoofdredacteur Karin Swerink van het glossy maandblad Glamour en fysiotherapeut Jos Kortekaas van Ajax. Al deze mensen hebben twee dingen gemeen: ze werken en wonen in Amsterdam maar hun wortels liggen in Overijssel. In het nieuwe TV Oost programma ‘Amsterdam Oost’ gaat presentatrice Leonie ter Braak, zelf afkomstig uit Overijssel en woonachtig in de hoofdstad, op zoek naar markante provinciegenoten die in Amsterdam terecht zijn gekomen.

Openhartige gesprekken

‘Er wonen ongelofelijk veel oosterlingen in Amsterdam’, heeft Leonie inmiddels aan den lijve ondervonden. ‘Je komt ze overal tegen: in het bedrijfsleven, in culturele instellingen of gewoon in de kroeg’. Dat gegeven bracht de presentatrice, samen met programmamaker Bert Eeftink, op het idee om met de camera op zoek te gaan naar verdwaalde oosterlingen in Mokum. Het resultaat is ‘Amsterdam Oost’, een spraakmakende serie waarin heel wat bekendheden ongekend openhartig en zelfs onthullend naar buiten treden. Die openhartigheid heeft alles te maken met de onorthodoxe manier van vragenstellen van Leonie: brutaal, open, eerlijk en altijd met een glimlach.

Aflevering 1: Alberto Stegeman en Karin Swerink

In eerste instantie brengt TV Oost negen afleveringen van Amsterdam Oost op de buis. In de eerste aflevering komen Alberto Stegeman en Karin Swerink aan het woord. Stegeman werd in Almelo geboren en studeerde aan de School voor Journalistiek in Zwolle. Inmiddels woont en werkt hij al jarenlang in Amsterdam. Vooral zijn werkzaamheden voor SBS6 springen in het oog. Als undercoverjournalist ontpopte hij zich tot de schrik van de Luchthaven Schiphol, waar hij meerdere malen de beveiliging voor schut zette. Karin Swerink groeide op in Nijverdal. Ze wilde aanvankelijk naar de PABO maar op aanraden van haar tekenleraar deed ze toelatingsexamen voor kunstacademie AKI in Enschede. Met een typisch Twentse instelling van nuchterheid en hard werken schopte Swerink het tot hoofdredacteur van Nederlands succesvolste modeblad Glamour.

Uitzendtijden

‘Amsterdam Oost’ is met ingang van 20 oktober elke woensdag bij TV Oost te zien om 16.20, 21.30, 22.30 en 23.30 uur, met herhalingen op donderdag om 16.40 en zondag om 16.20 uur. Meer informatie is te vinden op www.rtvoost.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.