nieuws

Grote verkeerscontrole in Enschede

Bij een grote controle in Enschede Zuid is donderdagmiddag voor bijna 300.000 euro aan belastingschuld ontdekt.
In een paar uur tijd hielden controleurs van de politie en belasting 63 mensen aan die met schulden kampen. Een deel van de schuld is geëind, maar voor het grootste deel is er als garantie voor de schuld beslag gelegd op de auto's van de mensen.
Ook de politie kon flink aan de slag tijdens de controle. In totaal werden er door de politie 65 bekeuringen uitgeschreven voor overtredingen zoals het niet-handsfree bellen, te gladde banden en het rijden zonder gordel. Volgens de politie zijn er opvallend veel mensen bekeurd omdat ze met een volgeladen aanhanger reden die niet afgedekt was.
De radarcontrole die op vier plekken in Enschede werd gehouden, leverde 290 bekeuringen op. De opvallendste overtreder was een bromfietser die op de Elferinksweg 70 kilometer per uur reed, waar 30 is toegestaan. Bij de controle heeft de politie ook gezocht naar hennepkwekerijen. In Enschede en Haaksbergen zijn er acht ontdekt, waarvan er nog enkele in werking waren. In totaal zijn er zo'n 1500 planten in beslag genomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.