nieuws

Mousse van Granny Smith

Mousse van Granny Smith
Mousse van Granny Smith
Ingrediënten:   * 10 gram gelatine * 3 Granny Smith * een halve uitgeperste citroen* 3 lepels appelcider* 50 gram suiker* 1,5 dl geklopte slagroom* 1 stijf geslagen eiwit

Bereiding:
Los de gelatine op in water. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Doe ze samen met de uitgeperste citroen, appelcider en de helft van de suiker in een pannetje. Breng dit aan de kook en laat het een minuut door koken. Pureer het geheel in de blender.
Doe het mengsel terug in de pan en voeg de opgeloste gelatine al roerend toe. Laat de appelpuree afkoelen tot deze gaat "hangen" .

Neem de stijf geslagen slagroom en het opgeklopte eiwit en spatel dit samen met de appelpuree door elkaar. Zet de mousse minimaal 3 uur in de koelkast voordat je hem gaat gebruiken.
Deze mousse kun je gebruiken als vulling van een taart maar ook als onderdeel van het nagerecht.

EET SMAKELIJK :-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.