nieuws

Deventer Koek voor gasten RTV Oost

Overijsselse lekkernijen als relatiegeschenk
RTV Oost ontvangt wekelijks heel wat gasten in haar radio- en televisieprogramma's. Deze mensen ontvingen voorheen als bedankje een flesje wijn. Omdat RTV Oost als regionale omroep graag een meer streekgebonden geschenk wil aanbieden, wordt nu overgestapt op typisch Overijsselse lekkernijen onder het motto: 'Het beste van Overijssel'. Het is de bedoeling om daarbij alle regio's in de provincie aan bod te laten komen. Om te beginnen is er gekozen voor een speciale Deventer koektrommel van koekbakker Bussink.
Debby Verheijen van de Deventer koekproducent reageerde direct enthousiast op het voorstel van RTV Oost. Bussink is een merk met een lange geschiedenis en in heel Nederland een begrip. Deventer staat van oudsher bekend als koekstad. Uit de gildeboeken van de vroegere Hanzestad blijkt dat Jacob Bussink in 1593 zijn bakkerij begon onder de naam 'In de van oudsher gekroonde Allemansgading'. In 1975 werd Bussink toegevoegd aan Continental Bakeries B.V. Dordrecht. Tot op de dag van vandaag wordt in het koekwinkeltje van Bussink aan de Brink 84 de originele Deventer koek verkocht.
RTV Oost koos als relatiegeschenk voor de 'Deventer koektrommel', met daarin een halve Elle Koek (Deventer kruidkoek met extra honing) en enkele 'Bijtjes' (apart verpakte Deventer kruidkoek). Meer informatie over Deventer koek is te vinden op www.deventerkoekwinkel.nl. In de webshop kunt u uw eigen Deventer koek kopen!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.