nieuws

Smeekens en Michel Mulder op 1000 meter NK

Jan Smeekens
Jan Smeekens
Jan Smeekens en Michel Mulder hebben zich vrijdag geplaatst voor de 1000 meter bij het NK afstanden, dat over ruim twee weken wordt gehouden.
Het tweetal uit respectievelijk Raalte en Zwolle moest zich nog bewijzen om een startplek te verdienen. Smeekens werd derde bij de Holland Cup in Groningen met een tijd van 1.12,98. Mulder eindigde als vijfde (1.13,28). Ook Tim Roelofsen uit Giethoorn en Thomas Krol uit Colmschate plaatsten zich voor het NK met een zesde en negende plaats. De winst op de 1000 meter ging naar Koen Verweij. Demian Roelofs (15e) en Freddy Wennemars (gediskwalificeerd) wisten zich niet te plaatsen. 
Op de 5000 meter was er opnieuw succes voor Tim Roelofsen. Met een zesde plek plaats de schaatser uit Giethoorn zich ook op de vijf kilometer voor het NK. Ook Rob Busser uit Wijhe mag met plaats acht nog hopen op een startbewijs.
Bij de vrouwen moest Jorien Kranenborg zich nog bewijzen op de 1000 meter. De schaatsster uit Deventer deed dat en werd zesde in 1.20,94. Roxanne van Hemert won de 1000 meter. Carlijn Achtereekte en Pien Keulstra wisten zich met respectievelijk de zestiende en zeventiende plaats niet te plaatsen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.