nieuws

Ter Mors vierde op tweede 1500 meter Montreal

Jorien ter Mors
Jorien ter Mors
Jorien ter Mors heeft zondag haar prestatie van zaterdag verbeterd bij de wereldbekerwedstrijd in het Canadese Montreal.
De Enschedese shorttrackster werd zaterdag vijfde op de eerste 1500 meter, haar beste prestatie ooit bij een wereldbekerwedstrijd, maar deed daar zondag nog een schepje bovenop. In de tweede finale van de 1500 meter werd Ter Mors vierde in een tijd van 2.25,047, een stukje sneller dan haar tijd van zaterdag. De winst ging naar de Amerikaanse Katherine Reutter. Marie-Eve Drolet uit Canada werd tweede, voor de Chinese Yang Chou. Ter Mors kwam een tiende van een tel te kort voor een podiumplaats. Het was voor de twintigjarige Ter Mors haar derde finaleplaats in een wereldbekerwedstrijd.
Met de estafetteploeg plaatste Ter Mors zich niet voor de A-finale. Nederland, met naast Ter Mors, Van Doorn en de zusjes Van Kerkhof, werd op de 3000 meter uiteindelijk zesde. In de B-finale eindigde Nederland namelijk als tweede in een tijd van 4.17,819.
Christiaan Bökkerink wist zich op de 1500 meter niet te plaatsen voor de finale. De Enschedeër, die debuteerde bij een wereldbekerwedstrijd, werd uitgeschakeld in de halve finales en eindigde als dertiende in 2.18,453.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.