nieuws

Waterschapsrapporten 2010 gepresenteerd

Waterschap Groot Salland
Waterschap Groot Salland
Waterschap Regge en Dinkel zorgt voor een goede economische impuls in de regio, door de investeringen die het afgelopen jaar zijn gedaan.
Ook zijn de kosten voor inrichting en onderhoud van het watersysteem laag. Dat blijkt uit de brancherapportage Waterschapspeil 2010 van de Unie van Waterschappen. De kwaliteit van het water kan nog wel worden verbeterd.

Waterschap Groot Salland

Waterschap Groot Salland scoort wel goed op de waterkwaliteit. Verder bespaart Groot Salland flink door het uitvoeren van optimalisatiestudies in de afvalwaterketen. Groot Salland heeft wel problemen met extreme wateroverlast, vooral in het gebied tussen Nieuwleusen, Hasselt en Dalfsen. Voor deze gebieden worden plannen ontwikkeld om de kans op wateroverlast te verkleinen.

Waterschap Velt en Vecht

Velt en Vecht scoort over het algemeen goed in het rapport. Vooral de combinatie van de kwaliteit van oppervlaktewater en waterveiligheid scoort goed. De tarieven voor inwoners van het gebied zijn wel hoger dan gemiddeld. Dat komt door het lage aantal inwoners dat het gebied heeft.

Kamercommissie Verkeer en Waterstaat

De rapporten Waterschapspeil 2010 en Waterschapsspiegel 2010, waarin Waterschappen onderling worden vergeleken, zijn donderdag aangeboden aan Tweede Kamerlid Ten Broeke. Hij is voorzitter van de vaste Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.