nieuws

Brama en Tiendalli missen topper tegen PSV

FC Twente moet het zaterdagavond in de topper tegen PSV stellen zonder Wout Brama en Dwight Tiendalli. Beiden zijn niet voldoende hersteld om in actie te komen in het Philips Stadion.
Wout Brama heeft last van een hamstringblessure en miste ook al de uitwedstrijd tegen Willem II. In Tilburg raakte Dwight Tiendalli geblesseerd aan zijn knie. De knie van de linksback is gekneusd. Door het uitvallen van Tiendalli nemen de zorgen van Preud'homme in de achterste linie toe. Zeker omdat de Zweed Rasmus Bengtsson ziek is en twijfelachtig is voor zaterdag. Peter Wisgerhof is wel weer inzetbaar. De aanvoerder van de ploeg van trainer Michel Preud'homme pakte woensdag tegen Willem II al een aantal minuten. Preud'homme heeft Mitch Stockentree en Thilo Leugers toegevoegd aan de selectie.
PSV kan wel beschikken over Ibrahim Afellay. De middenvelder van de Eindhovenaren hield pijntjes over aan het midweekse duel met Vitesse, maar is op tijd hersteld voor de wedstrijd van zaterdag. "Ik reken op hem", liet trainer Fred Rutten weten, die geen beroep kan doen op Stanislav Manolev. Rutten noemde FC Twente een gevaarlijke tegenstander. "In mijn optiek zijn er drie titelkandidaten. Onze tegenstander van zaterdag hoort daarbij.''
De geschiedenis biedt niet veel vertrouwen voor FC Twente. De laatste overwinning van de Enschedeërs in Eindhoven dateert uit 1973. Destijds won FC Twente met 0-1, dankzij een doelpunt van René Notten. De wedstrijd van zaterdag is vanaf 20.45 uur live te volgen op Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.