nieuws

FC Twente verslaat PSV in topper

FC Twente heeft voor het eerst dit seizoen de koppositie in de eredivisie te pakken. De ploeg van trainer Michel Preud'homme won zaterdag in de topper op bezoek bij PSV, 0-1.
FC Twente moest qua balbezit het onderspit delven, maar bleek een stuk gevaarlijker dan PSV. In de eerste helft waren de beste kansen voor de bezoekers via Marc Janko en Bryan Ruiz. PSV moest het doen met schoten uit de tweede lijn. Bij FC Twente debuteerde Thilo Leugers als linksback. 
In de tweede helft raakte Theo Janssen al snel de lat. Na een uur spelen schoot Nacer Chadli wel raak. De aanvaller van de Tukkers schoot de bal fraai in de bovenhoek. FC Twente kwam in het vervolg niet meer echt in de problemen. PSV probeerde wel te drukken, maar bracht Mihaylov en later Boschker niet meer in de problemen. PSV raakte gefrustreerd en invaller Vukovic liet zich gaan met een blinde tackle. Vukovic moest inrukken en FC Twente mocht de drie punten meenemen naar Enschede. In de tweede helft maakte na Thilo Leugers ook Michael Schimpelsberger zijn debuut.
FC Twente is door de overwinning nog als enige ongeslagen in de eredivisie. De ploeg van trainer Michel Preud'homme neemt de koppositie over van PSV.

PSV - FC Twente 0-1

0-1 Chadli (60)
Arbiter: Blom
Geel: Bouma, Amrabat (PSV), Leugers, Janssen, Wisgerhof, Schimpelsberger, De Jong (FC Twente)
Rood: Vukovic (84)
PSV: Isaksson, Hutchinson, Marcelo, Bouma, Pieters (Vukovic/80), Afellay, Toivonen (Berg/73), Engelaar, Lens (Amrabat/65), Reis, Dzsudzsak.
FC Twente: Mihaylov (Boschker/89), Rosales, Wisgerhof, Douglas, Leugers (Schimpelsberger/63), Landzaat, De Jong, Janssen, Ruiz, Janko, Chadli.
Foto's: TC Tubantia

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.