nieuws

Hoe bewaar je een ramp?

Stadsopera MAAK
Stadsopera MAAK
Met de Stadsopera MAAK herdenkt Enschede op 13 en 14 november de vuurwerkramp die de stad tien jaar geleden trof. RTV Oost zal de voorstelling registreren en deze rondom Kerst en Oud en Nieuw op TV Oost gaan uitzenden.
De opera is een ‘communityproject’, waarin verhalen over en herinneringen aan de ramp door theatermaker Ellen den Hollander en componist Frank Deiman aaneengeweven zijn tot één geheel.
Stadsopera Maak is een samenwerking tussen het Nationaal Muziekkwartier en Twentsche Courant Tubantia. Ook de Nationale Reisopera is betrokken.
Er doen ruim 200 mensen mee aan de Stadsopera MAAK: zangers, acteurs, figuranten, vertellers, singer-songwriters, jazzmusici, popbandjes, een strijkorkest. Allen vertellen zij een eigen herinnering aan de ramp. De herinneringen worden aaneengeweven door theatermaker Ellen den Hollander en componist Frank Deiman.
De productie wordt opgevoerd in ‘weefhal 108’ in de Gherzi-weverij, ooit onderdeel van een groot textielcomplex. Het project wil ‘een collectieve herinnering in kaart brengen, zodat er een antwoord gegeven kan worden op die ene vraag: hoe bewaar je een ramp?’
MAAK wordt vier keer opgevoerd in de Gherzi-weverij, Lage Bothofstraat in Enschede:
Zaterdag 13 november, 14:00 uur
Zaterdag 13 november, 19:00 uur
Zondag 14 november, 14:00 uur
Zondag 14 november, 19:00 uur
Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Nationaal Muziekkwartier in Enschede, Wenninkgaarde 40-42, telefonisch 053 – 485 85 00 (ma t/m za van 12.00 – 17.00 uur) of online.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.