nieuws

Taartje van thee met melk en suiker en mariakoekjes

Mariekoekjes
Mariekoekjes
Ingredienten (4 pers.): * 150 gram suiker * 50 gram boter * 100 gram bloem * 1/2 ei * 3 zakjes earl grey-thee * 300 ml slagroom * 4 blaadjes gelatine * 1 pak mariakoekjes Â

Bereiding:

Verwarm de oven voor(elektrisch 170 gr, hete lucht 150 gr, gas stand 3). Meng 25 gram suiker met de boter, 100 gram bloem en het ei in een mengkom en kneed het tot een glad deeg. Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol vervolgens het deeg met een deegroller glad en leg de deegbodem in de gewenste bakvorm. Bak de bodem ca. 15 minuten in de oven tot hij goudbruin is. Zet hierna de bodem koud in de koelkast.
Breng 100 ml water aan de kook, voeg 80 gram suiker toe. Laat de zakjes earl grey thee sterk trekken in het water. Week de blaadjes gelatine in koud water. Knijp de gelatine uit en los hem op in de thee. Zet de pan in een bak met ijs en laat de thee al roerende afkoelen tot hij dikker wordt.
Klop de slagroom stijf en meng de slagroom door de theegelei. Haal de taartbodem uit de koelkast, strijk 1/3 van de theemousse over de bodem. Beleg de theemousse met de mariakoekjes. Strijk de helft van de resterende mousse over de mariakoekjes en beleg hem met de mariakoekjes. Strijk de laatste mousse over de koekjes. Zet nu de taart koud weg en laat hem in ca. 2 uur opstijven.

EET SMAKELIJK :-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.