Wisgerhof maakt debuut in winnend Oranje

Peter Wisgerhof
Peter Wisgerhof heeft woensdagavond zijn eerste interland gespeeld. De verdediger van FC Twente speelde de hele tweede helft in het oefenduel met Turkije, dat met 1-0 werd gewonnen.
Wisgerhof was de vervanger van Joris Mathijsen, die op slag van rust een enkelblessure opliep en niet verder kon spelen. Wisgerhof is de 29e speler van FC Twente in Oranje. Theo Janssen en Wout Brama gingen hem onlangs voor. Theo Janssen speelde overigens ook de gehele tweede helft. Voor Oranje scoorde Klaas-Jan Huntelaar kort na rust de enige goal van de wedstrijd.
FC Twente-aanvaller Nacer Chadli heeft woensdag eveneens zijn interlanddebuut gemaakt. Hij speelde de volle negentig minuten in de oefenwedstrijd van Marokko tegen Noord-Ierland (1-1). Chadli, die een dubbele nationaliteit heeft, zou ook voor de Belgische nationale ploeg mogen uitkomen. Binnenkort heeft hij een gesprek met de Belgische bondscoach Leekens. Chadli zelf heeft nog geen definitieve keuze gemaakt; de oefeninterland van woensdag geldt niet als een bindende interland, dus hij mag hierna nog eventueel voor België uitkomen.