nieuws

FC Zwolle wint Overijsselse derby van GA Eagles

FC Zwolle heeft zondag de Overijsselse derby in de Jupiler League gewonnen. In Deventer won de koploper verdiend van Go Ahead Eagles met 3-1.
Het duel begon rustig en in de eerste tien minuten waren er geen kansen te noteren voor beide ploegen. De eerste grote kans was voor Danny Schreurs van FC Zwolle, de aanvaller zag zijn inzet via doelman Sergio Padt op de paal belanden. Drie minuten later kreeg Zwolle alweer een kans, Sjoerd Ars strandde echter ook op Padt en Albert van der Haar wist ook de rebound niet te benutten. Zwolle bleef de betere ploeg en na 23 minuten probeerde Bram van Polen het met een stiftje, hij zag zijn inzet echter op de lat eindigen. Bij die actie raakte Dave Bus van GA Eagles geblesseerd en moest zich laten vervangen door Marco Parnela.
Drie minuten later was er alweer een kans voor Zwolle, Schreurs zag zijn inzet opnieuw worden gestopt door Padt. Na 36 minuten raakte Zwolle opnieuw de lat. Schreurs ging alleen op Padt af, nadat Freek Heerkens volledig langs de bal schoot, maar schoot hard op de kruising. Even later was Albert van der Haar dicht bij de eerste goal, maar zijn schot ging hard voorlangs. Vlak daarna raakte Ars opnieuw de paal, de rebound van Schreurs werd daarna geblokt. Het enige kansje voor Go Ahead kwam in de blessuretijd, Gersom Klok raakte de bal echter verkeerd en zag de bal over de achterlijn rollen.
Na drie minuten in de tweede helft was het wel raak voor koploper Zwolle. Arne Slot stifte de bal over doelman Padt en zette zijn ploeg op de verdiende voorsprong. Vier minuten later was het duel ineens beslist. Ars, oud-speler van Go Ahead Eagles, kreeg een uittrap van Diederik Boer onder controle en prikte de bal achter Padt. Na ruim een uur kwam Zwolle al op 3-0, Schreurs werd neergehaald door Padt, maar scheidsrechter Van Sichem gaf voordeel en daardoor kon Ars zijn tweede van de middag en de derde van Zwolle maken.
Even later dacht Schreurs ook te scoren voor de gasten, maar zijn doelpunt werd afgekeurd omdat hij de bal met de hand raakte. Twintig minuten voor het einde moest trainer Andries Ulderink opnieuw een speler vervangen vanwege een blessure, ditmaal was het Gersom Klok. Hij werd vervangen door Frank van der Zwan. Tien minuten voor het einde deed Go Ahead Eagles nog iets terug, Koen van der Biezen prikte de bal achter Boer en zorgde daarmee voor de 1-3. Daarna ging de thuisploeg nog wel op zoek naar de tweede treffer, maar maakte die niet en zag daardoor Zwolle de drie punten meenemen naar de kop van Overijssel.
FC Zwolle blijft na de overwinning koploper en moet kijken of FC Volendam maandagavond tegen FC Emmen op gelijke hoogte komt. Go Ahead Eagles blijft zesde in de stand van de Jupiler League.

Go Ahead Eagles - FC Zwolle 1-3

0-1 Slot (48)
0-2 Ars (52)
0-3 Ars (61)
1-3 Van der Biezen (81)
Arbiter: Van Sichem
Geel: Suk, Van den Ouweland, Van der Zwan (GA Eagles), Ars, Slot, Bakkati (FC Zwolle)
Go Ahead Eagles: Padt, Droste, Bus (Parnela/25), Heerkens, Vosselman, Van den Ouweland, Suk, Hollart, Klok (Van der Zwan/71), Van der Biezen, Gerritsen (Vogelsang/61).
FC Zwolle: Boer, Bakkati, Botteghin, Reijnen, Justiana, Slot, Schreurs (Wildschut/83), Van der Haar, Van Polen (Bakker/90+2), Ars, Van den Berg (Olijve/87).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.