nieuws

Gevulde speculaas

Gevulde speculaas
Gevulde speculaas
Ingrediënten voor het spijs:   * 100 gram gepelde amandelen * 100 gram suiker * 1 ei losgeklopt * 1 theelepel sinaasappelschil   Ingrediënten voor het speculaas: * 250 gram Zelfrijzend bakmeel * 1 theelepel bakpoeder * 160 gram boter * 150 gram bruine basterd suiker * mespuntje zout * 2 eetlepels speculaas kruiden * 2 eetlepels melk * 300 gram spijs * 1 los geklopt ei

Bereiding van het spijs:

Neem blanke hele amandelen en hak ze fijn, dit kan in een keuken machine.  Meng de suiker en het ei door elkaar voeg het aan de amandelen toe met de sinaasappelschil en maal nogmaals. Maak er een rol van en pak deze in plasticfolie. Je kunt het enkele weken bewaren in de koelkast. En voor de smaak is het beter dat het enkele dagen "oud ' is.

Bereiding van het gevuld speculaas:

Zeef het bakmeel met het bakpoeder boven een kom en voeg de boter tor. Snijd de boter met twee messen in stukjes. Doe de suiker, het zout, de speculaaskruiden en de melk erbij en kneed het met koele handen tot een soepel deeg. Verpak het in plasticfolie en laat het in de koelkast 2 uur rusten. Neem ondertussen het "oude" amandelspijs en voeg er 2 eieren aan toe, roer tot een gladde massa die makkelijk te smeren is.
Neem het koude deeg uit de koelkast en rol er een plak van die 1 cm dik is.
Bekleed de helft van het deeg een ingevet en met bloem bestoven bakvorm, bestrijk deze met een los geklopt ei en smeer er het spijs op. Neem de andere helft van het deeg en leg het op de spijs. Bestrijk het weer met het losgeklopte ei en af garneren met enkele amandelen. Afbakken in een voorverwarmde oven van 175 graden in 30 min. afbakken.

EET SMAKELIJK :-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.