nieuws

Ook Belgisch onderzoek naar Weyl

Ook Belgisch onderzoek naar Weyl
Ook Belgisch onderzoek naar Weyl
Niet alleen in Nederland loopt een strafrechtelijk onderzoek naar het failliete vleesbedrijf Weyl. Ook de Belgische justitie heeft een onderzoek geopend.
Dat bleek dinsdagmorgen tijdens een regiezitting voor de rechtbank in Almelo. De directie van het bedrijf staat terecht op verdenking van grootschalige fraude met boekhouding en jaarrekeningen. Het bedrijf ging afgelopen zomer failliet, waardoor meer dan 600 werknemers op straat kwamen te staan. Al snel na het faillissement deed de curator aangifte van fraude van meer dan 45 miljoen euro. De curator heeft zich gemeld als benadeelde partij in het strafproces en zal komen met een fikse vordering.
De beide directeuren willen tot nu toe niets verklaren over de zaak, maar zeggen dat binnenkort wel te doen. Ze willen eerst een aantal dossiers inzien. Volgens de advocaten erkennen de twee wel dat er fouten zijn gemaakt, maar welke fouten blijft vooralsnog onduidelijk. Het onderzoek in België zou zich richten op fraude met betalingscheques en staat volgens het Openbaar Ministerie los van het fraude-onderzoek in ons land. Wanneer de zaak inhoudelijk verder gaat, is niet duidelijk. Vrijdag maakt de rechtbank bekend welke onderzoekshandelingen ze zal toestaan en in januari is een nieuwe regiezitting gepland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.