nieuws

Taai Taai

Taai Taai
Taai Taai
Ingrediënten:    * 350 gram bloem* 2 theelepels bakpoeder* 250 vloeibare honing* 1 eetlepel speculaaskruiden * 1 theelepel gemalen anijszaad* zout

Bereiding:

Meng de bloem, bakpoeder en het zout en voeg vervolgens honing met de kruiden aan het geheel toe. Met de hand een soepel deeg kneden en dan minstens 1 uur, maar liever enkele dagen, in de koelkast laten rusten om op te stijven en de kruidensmaak goed in te laten trekken.
Rol nu het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm en steek er figuurtjes uit. Je kunt natuurlijk ook met de hand creatieve figuren vormen. Leg ze dan op een ingevette bakplaat midden van een voorgewarmde oven en bak ze in 15 min. bruin op 200 graden C.

Als je in plaats van vormpjes kleine bolletjes op de bakplaat legt, krijg je pepernoten.

EET SMAKELIJK :-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.