nieuws

FC Zwolle verwacht dit seizoen financiële winst

FC Zwolle
FC Zwolle
FC Zwolle verwacht dit seizoen voor het eerst in drie jaar geen financieel verlies te lijden. De club denkt aan deze voetbaljaargang ruim een ton over te houden. De afgelopen twee seizoenen leed FC Zwolle nog een verlies van 250.000 euro. Dat blijkt uit cijfers die de club donderdag heeft gepresenteerd.
Het betere resultaat is vooral te danken aan de stijging van de sponsorinkomsten met ruim vier ton. Daarnaast daalden de personeelskosten met vijf procent. Hierdoor voldoet Zwolle nu ook aan de 'eis' van de KNVB om minder dan zestig procent van de begroting op te laten gaan aan salarissen. FC Zwolle heeft na dit seizoen overigens nog wel een negatief eigen vermogen van ruim een ton.
Bij promotie naar de eredivisie stijgt de begroting door de extra inkomsten vanzelf naar zo'n 6 miljoen euro. FC Zwolle ziet dan nog mogelijkheden om binnen het eigen stadion de begroting te verhogen naar zo'n tien miljoen euro, wat volgens de Zwolse club nodig is om een stabiele eredivisieclub te worden. FC Zwolle is op dit moment de koploper in de Jupiler League met zes punten voorsprong op de nummer twee, FC Volendam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.