nieuws

Timmerman wint ook op natuurijs in Haaksbergen

Karlo Timmerman uit Staphorst heeft vrijdagavond de derde schaatsmarathon op natuurijs gewonnen. In Haaksbergen kwam Timmerman als eerste over de streep, net als eerder deze week in Veenoord. Bij de vrouwen ging de zege naar Wieteke Cramer. Carla Zielman eindigde als derde.
Timmerman van de ploeg SOS Kinderdorpen was de snelste sprinter van het peloton. Hij bleef Christijn Groeneveld en Crispijn Ariëns voor, die respectievelijk tweede en derde werden. De marathon in Haaksbergen ging over 100 ronden. Timmerman leidt het klassement van de marathons op natuurijs.
De vrouwen maakten zestig ronden. Wieteke Cramer zegevierde voor Jolanda Langeland en Carla Zielman uit Steenwijkerwold. Zielman staat tweede in het klassement. Maria Sterk gaat aan de leiding.
De marathon van Haaksbergen was de derde van de marathonvierdaagse. De laatste wedstrijd wordt in Gramsbergen gereden. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet duidelijk, dit weekend wordt dooi verwacht. De KNSB heeft donderdag bekend gemaakt dat bij de volgende vorstperiode de marathon alsnog in Gramsbergen wordt gereden.
Foto 2: TC Tubantia

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.