Zuur verlies voor Heracles Almelo bij PSV

Heracles Almelo heeft zaterdagavond een ruime nederlaag geleden bij PSV. In Eindhoven verloor de ploeg van trainer Peter Bosz geflatteerd met 5-2.
Heracles Almelo speelde niet onaardig in de eerste helft en kwam na een klein half uur spelen op voorsprong via Everton, na een voorzet van Darl Douglas kwam Everton goed voor tegenstander Atiba Hutchinson en kopte raak. Ook voor het doelpunt had Heracles al een aantal kansjes gehad. Via Balázs Dzsudzsák en Ola Toivonen boog PSV de stand voor rust echter om, 2-1.
Na een uur spelen kwam Heracles Almelo brutaal langszij. Opnieuw Everton wist PSV-doelman Isaksson te passeren. De Braziliaanse spits profiteerde van een blunder van Orlando Engelaar. Tien minuten werd PSV in het zadel geholpen door Peter Reekers. De centrale verdediger ontving zijn tweede gele kaart en kon inrukken. PSV ontwikkelde meer druk en dat leidde al snel tot de 3-2. Ola Toivonen knikte raak uit een voorzet van Dzsudzsák. Uit een vrije trap maakte Ibrahim Afellay vlak voor tijd 4-2. In de extra tijd zorgde Marcus Berg voor het slotakkoord, 5-2.
Heracles Almelo staat dertiende in de eredivisie met achttien punten uit zeventien wedstrijden.

PSV - Heracles Almelo 5-2

0-1 Everton (27)
1-1 Dzsudzsak (37)
2-1 Toivonen (41)
2-2 Everton (62)
3-2 Toivonen (73)
4-2 Afellay (88)