FC Twente gelijk na spektakelstuk tegen Tottenham

FC Twente heeft de supporters dinsdagavond een fantastische wedstrijd voorgeschoteld tijdens het afscheid van de Champions League. In een spektakelstuk tegen Tottenham Hotspur kwam Twente drie keer terug in de wedstrijd en werd het uiteindelijk 3-3.
De eerste kans van de wedstrijd kwam na vier minuten op naam van Wout Brama. De middenvelder schoot richting kruising, maar Gomes redde in stijl. Even later was Theo Janssen dicht bij een doelpunt. Hij mocht aanleggen voor een vrije trap, maar zag de bal over gaan. Na 12 minuten was het uit het niets 0-1. Peter Wisgerhof speelde rustig terug op Boschker, maar de doelman schoot volledig langs de bal en zag die daarna achter hem in het net schuiven. Ondertussenwas er onrust op de tribunes doordat enkele supporters op verkeerde plekken terecht waren gekomen. Het liep echter niet uit de hand en de rust keerde terug. Na ruim twintig minuten kreeg Twente een strafschop, Denny Landzaat scoorde maar er werd te vroeg ingelopen door Tottenham-spelers. Landzaat moest de strafschop opnieuw nemen en scoorde ook de tweede keer, al was het via de benen van doelman Heurelho Gomes. Daarna bleef Twente even druk houden, maar grote kansen leverde het niet op. Pavlyuchenko was aan de andere kant dicht bij een doelpunt. Hij schoot hard op doel, maar Boschker redde goed. Beide ploegen kregen nog een paar kleine kansjes, maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft.
In de tweede helft gebeurde dat wel weer heel snel. Jeremain Defoe kwam plotseling vrij voor Boschker na twee minuten en prikte de bal over de doelman. Tien minuten later kwam Twente voor de tweede keer terug in de wedstrijd, Rosales kwam op en kopte knap binnen na een voorzet van Theo Janssen: 2-2. Opnieuw kon de ploeg niet lang genieten van de gelijkmaker. Vier minuten later was het namelijk weer Tottenham dat op voorsprong kwam, Theo Janssen gleed uit, zag daardoor Palacios de bal overnemen en schieten. Hij miste nog, maar Defoe schoot de rebound en daardoor zijn tweede van de avond binnen. Maar ook na het derde doelpunt kwam Twente terug in de wedstrijd. Vier minuten na het doelpunt mocht Chadli aanleggen voor een vrije trap. De aanvaller schoot prachtig binnen en bracht de stand daarmee op 3-3. Brama was twintig minuten voor het einde dicht bij de vierde treffer van Twente, hij krulde de bal mooi binnen, maar de redding van Gomes was nog mooier. Tottenham was ook nog dicht bij de winnende treffer, Bale zette voor en Douglas schoot de bal bijna in eigen doel. Boschker reageerde echter snel en hield de bal goed tegen. In de laatste tien minuten gingen beide ploegen nog op zoek naar de winst, maar die kwam er niet. Tiendalli probeerde het nog van afstand, maar zijn schot ging naast. Na drie minuten blessuretijd was het afgelopen en was het avontuur in de Champions League voor dit seizoen voorbij.
Na de winsterstop gaat de ploeg verder in de Europa League. Volgende week vrijdag zal daarvoor de loting worden verricht.

FC Twente - Tottenham Hotspur  3-3

0-1 Wisgerhof (12/ed)
1-1 Landzaat(22/pen)
1-2 Defoe (47)
2-2 Rosales (56)
2-3 Defoe (59)
3-3 Chadli (64)
Arbiter: Velasco Carballo
Geel: Jenas

FC Twente: Boschker, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, Landzaat, Janssen, De Jong, Janko (Vujicevic/73), Chadli.
Tottenham Hotspur: Gomes, Corluka, Gallas, Bassong, Assou-Ekotto, Krancjar (Crouch/86), Jenas (Lennon/34), Palacios, Bale, Pavlyuchenko (Keane/73), Defoe.