nieuws

Gevulde perziken met Amaretto

Perziken gevuld met Amaretto
Perziken gevuld met Amaretto
Ingrediënten: * 8 halve perziken uit blik * 50 gr amaretti koekjes * 25 gr zachte boter * 25 gr basterdsuiker * 1 eierdooier * 4 el amaretto (likeur) * 2,5 dl droge witte wijn * 8 takjes oregano (voor de garnering) * roomijs * 1/4 liter slagroom * 1 eetlepel cacaopoeder

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC.
Hol de binnenkant van de perzik voorzichtig met een lepeltje iets uit, zodat er ruimte is voor de vulling. Snij het weggesneden vruchtvlees fijn en zet het apart.Doe de amaretti koekjes in een kom en breek ze in kleine stukjes. Roer de boter en suiker glad en roer het vruchtvlees, de eierdooier, de helft van de likeur en de verkruimelde koekjes erdoor.Vet een ovenschaal in met boter waar de perzik helften naast elkaar inpassen. Schep de vulling in de perziken en zet ze in de schaal. Meng de overige likeur met de wijn en giet dit mengsel over de perziken. Bak ze ongeveer 10 minuten.
Leg op elk bordje 2 halve perziken, en een bolletje ijs. Spuit wat toefjes slagroom rondom de perziken. Doe de cacaopoeder in een zeefje en bestrooi de slagroom hiermee. Garneer het geheel met de oregano.

EET SMAKELIJK :-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.