nieuws

Kerst uit de wok

Kerstrecept
Kerstrecept
Even het voorjaar weer proeven tijdens de kerstdagen. In het voorjaar lekker met lamsvlees.

Benodigdheden voor 4 personen:

- 12 witte asperges
- 12 groene asperges
- 2 bosuitjes
- 400 gram reebiefstuk lapjes
- 150 gram bospaddenstoelen
- 2 eetl. olijfolie
- 1 mespuntje saffraan
- 1 borrelglaasje rode wijn
- 2 eetl. tuinkruiden
- 125 ml. Crème fraiche

Bereidingswijze:

De asperges schoonmaken, in stukjes van ongeveer 5 cm snijden en beetgaar koken. De bosuitjes in reepjes snijden en de reebiefstukjes in reepjes snijden.
Kruid het vlees met een beetje zout en peper. De bospaddenstoelen schoonborstelen en in vieren delen.
De wok goed voorverhitten, de olie toevoegen en hierin de bosuitjes fruiten. Voeg nu de reebiefstukjes toe en roerbak dit ongeveer 5 min. Voeg de bospaddenstoelen, de rode wijn en de saffraan toe.
Laat alles op een hoog vuur, onder voortdurend omscheppen gaar worden. Voeg vervolgens de gekookte stukjes asperges en de 2 eetl. tuinkruiden toe. Laat het geheel op een laag vuur goed doorwarmen. Voeg tot slot de crème fraiche toe. Breng alles op smaak met zout en peper.
Lekker met rijst, aardappelpuree of gebakken krielaardappeltjes.
Serveren met een glaasje rode wijn.
Werner Jansen
Aalten

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.