Eurosped Twente boekt knappe zege

Milou Dekker
Eurosped Twente heeft zaterdagavond het hooggeklasseerde Wereldtickets.nl opzij gezet. In Tubbergen won de ploeg van trainer Bart Sengers met 94-78 van de bezoekers uit Leiderdorp.
De eerste helft ging aardig gelijk op. Na twee kwarten stond er een 40-47 tussenstand op het scorebord. Na rust maakte Milou Dekker haar rentree, na een zware knieblessure. Dekker speelde twintig minuten mee. Met zone-press probeerde de thuisploeg Leiderdorp over het hele veld vast te zetten. De tactiek had effect. Eurosped liep uit na een 94-78 overwinning en boekt daarmee een ruime en belangrijke zege.
Topscoorster aan de kant van Eurosped werd Myrthe Beld met dertig punten. Beld had daarnaast ook nog tien steals en acht assists. Ook Sharon Lammerink (19 punten), Silke Heerts (15 punten) en Nathalie Hudec (14 punten) waren zeer trefzeker. Eurosped heeft acht punten uit tien wedstrijden en liep met de zege weg bij Lekdetec.nl en Celeritas-Donar.

Eurosped Twente - Wereldtickets.nl 94-78

(25-24, 40-47, 70-63, 94-78)