nieuws

Poging tot doodslag op politieagente

Poging tot doodslag
Poging tot doodslag
Een politieagente is zaterdagavond in Vroomshoop meegesleurd door een auto. Daarin zaten een Almeloer en een man uit Westerhaar die al gewaarschuwd waren niet verder te rijden omdat ze teveel gedronken hadden.
Toen de agente de contactsleutel wilde pakken, gaf de Almeloer gas en sleurde de agente mee. Ze heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag. Na een wilde achtervolging zijn de twee uiteindelijk aangehouden in Geesteren. Door hun verzet raakte een andere agent gewond. Bij een roadblock tijdens de achtervolging zijn twee waarschuwingsschoten gelost.
De achtervolging begon op het Oranjeplein in Vroomshoop. Daar zag de politie de twee mannen uit Almelo en Westerhaar, beide onder invloed. Twee weken geleden was er ook een wilde achtervolging waarbij de Almeloer een aanrijding met een politieauto veroorzaakte. De Almeloer heeft een rijontzegging van 8 jaar. De politie waarschuwde de mannen niet te gaan rijden. Iets verderop bleken de mannen dat te negeren. De politie stopte de auto en probeerde de sleutels uit het contactslot te halen. Daarop gaf de Almeloer gas en sleurde de agente mee. In een versterkte achtervolging richting Westerhaar, Sibculo en Geesteren werden snelheden gehaald van 160 km/u. Bij een roadblock passeerde de auto via de berm en heeft de politie twee waarschuwingsschoten gelost. De Almeloer reed met hoge snelheid naar Geesteren waar hij de macht over het stuur verloor doordat zijn band klapte. De mannen uit Almelo en Westerhaar verzetten zich hevig en zijn met geweld aangehouden. Een politieagent raakte daarbij gewond. Beide mannen zitten vast.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.