nieuws

TV Oost van start met ‘Werken aan Werk’

Werken aan Werk
Werken aan Werk
Als alles goed gaat, hebben zes mensen die nu nog zonder werk zitten over drie maanden een nieuwe baan. Het gaat om de kandidaten in ‘Werken aan Werk’, een 12-delige serie tv-programma’s waarin inwoners van Overijssel weer aan het werk worden geholpen.
Het gaat hierbij voornamelijk om mensen met een uitkering, maar ook een zelfstandig ondernemer of een werkstudent kan worden ondersteund. Het programma is een productie van Say Yeah Motion Media ondersteund door de Kamer van Koophandel en het Platform Onderwijs, Werk en Inkomen (POWI). De serie gaat maandag 20 december van start bij TV Oost.

Begeleiding op maat

In ‘Werken aan Werk’ worden zes kandidaten op een praktische manier begeleid op hun weg naar een nieuwe werkomgeving. Daarbij komen allerlei zaken aan bod, zoals oriëntatie op de arbeidsmarkt, een cursus netwerken of de juiste kleding voor een sollicitatiegesprek. De deelnemers krijgen een op maat gesneden begeleiding, die kan variëren van een computercursus tot het behalen van een groot rijbewijs of het opzetten van een eigen bedrijf.

Binnen twaalf weken aan het werk

Presentator Laurens-Jan Stam gaat wekelijks met twee kandidaten op stap en begeleidt ze daarbij stapsgewijs naar een baan. Na een eerste kennismaking wordt een actieplan opgesteld. Gedurende de serie wordt geregeld gekeken wat er al bereikt is, of de doelstellingen nog kloppen en wat de kandidaat nog te doen staat. Het streven is om alle zes kandidaten binnen twaalf weken aan betaald werk te helpen.
Werken aan Werk’ is met ingang van 20 december elke maandag bij TV Oost te zien om 16.20, 21.30, 22.30 en 23.30 uur. Er is een herhaling op dinsdag om 16.40 uur. Meer informatie is te vinden op www.rtvoost.nl 
Lees meer: website

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.