nieuws

Avocado timbaaltjes met gerookte zalm

Kerstrecept
Kerstrecept
Een heerlijk gerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:

6 plakjes gerookte zalm
100 gr. Garnalen
2 gelatineblaadjes
3 rijpe avocado's
1 eetlepel citroensap
Tabasco
Zout
Peper

Bereiding:

Bekleedjes 4 timbaaltjes of kommetjes met plastic folie. Snijd de plakken zalm bij en bekleed hiermee de vormpjes. Zet koel weg.
Week de gelatine in koud water. Neem het vruchtvlees uit de avocado's en maak het fijn met een vork. Verwarm het citroensap met 1 eetl water en enkele druppels tabasco. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het vocht. Laat afkoelen en meng ze daarna met het avocadomengsel. Breng het op smaak met zout, peper en eventueel tabasco.
Vul de vormpjes voor de helft met de avocadomassa en druk hierin de garnaaltjes. Dek af met de rest van de avocadomassa en vouw het plasticfolie over de vormpjes dicht. Zet de vormpjes in de koelkast om op te stijven (ongeveer 3 uur). Keer de timbaaltjes om en stort de massa op een bord. Haal de plasticfolie eraf.
Serveer de avocadomassa met sla, rucola of peterselie. Meng crème fraîche met mayonaise en wat dille. Schep dit met een lepeltje als garnering op het bord.
Eet smakelijk!
Marianne Fust

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.