nieuws

Kersentruffels

Kersentruffels
Kersentruffels
Ingredienten (40-50 stuks): * 800 gram pure chocolade * 100 ml slagroom * 25 gram boter * scheutje kirsch * 150 gram kersen op siroop (zonder pit) in grove stukjes gesneden * 250 gram geschaafde amandelen * evt. poedersuiker

Bereiding:

Hak 300 gram chocolade klein of verwarm hem evt. au bain-marie. Breng de slagroom aan de kook met de boter. Roer het mengsel door de chocolade, roer er een scheutje kirsch doorheen en schep de kersen door het mengsel. Laat het mengsel nu goed afkoelen in de koelkast, het liefst een hele nacht.
Rooster de amandelen goudbruin in de oven of een droge koekenpan. Rol van het chocolademengsel 40-50 ronde truffels. Smelt 500 gram pure chocolade au bain-marie, maar let op dat de chocolade niet te warm wordt!
Haal de truffels met een vork door de chocolade en rol ze daarna direct door het amandelschaafsel. Laat ze vervolgens afkoelen in de koelkast.
Bestuif de truffels licht met poedersuiker voor het serveren.
Tip. Voor een andere presentatie kun je de truffels op een stokje plaatsen.
Steek dan na stap 1 een stokje in de vulling en zet de vulling met stokje en al in de koelkast.

EET SMAKELIJK :-) 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.