nieuws

Zie Zo Zaterdag / Zie Zo Zondag

Dorothy Oosting en Edwin van Hoevelaak
Dorothy Oosting en Edwin van Hoevelaak
Radio Oost is het nieuwe jaar begonnen met een tweetal nieuwe programma’s in het weekend. Op zaterdag maken de programma’s Karel van de Kate en Aksent plaats voor ‘Zie Zo Zaterdag’, op zondag worden de Verzoekplaten en de Sterrenparade vervangen door ‘Zie Zo Zondag’.
De nieuwe programma’s, die qua sfeer en inhoud grotendeels gebaseerd zijn op hun voorlopers, zijn te beluisteren van 10.00 tot 13.00 uur. De rest van de radioprogrammering in het weekeinde blijft ongewijzigd.

Zie Zo Zaterdag
‘Zie Zo Zaterdag’ is een luchtig magazine met muziek en infotainment. De presentatie is in handen van Geert Sprick, met Karel van de Kate als vaste meeprater. Vaste onderdelen zijn het 'Weerbericht van Karel', de quiz ‘Raadplaat’ en de piratentips van de week. Ook kunnen mensen uitgaanstips doorgeven en wordt er gebeld met een correspondent in de Kop van Overijssel en met een specialist. Dat kan een tuinman zijn, een dierenarts, een klusser of een automonteur. Verder heeft de streektaalmuziek een vaste plek in ‘Zie Zo Zaterdag’, met onder meer een streektaalartiest van de maand, en deelt columnist Helligen Hendrik elke zaterdag zijn ongezouten mening met de luisteraars.

Zie Zo Zondag
‘Zie Zo Zondag’ is een gezellig en laagdrempelig programma, gepresenteerd door Edwin van Hoevelaak en Dorothy Oosting. De muziek bestaat uit verzoekplaten van luisteraars, afgewisseld met platen uit de RTV Oost Sterrenparade. Verder is er aandacht voor shownieuws, er wordt een quiz gespeeld en bijzondere verhalen van luisteraars worden beloond met een 'Winterpakket'. Een keer per maand zal een artiest live in de studio aanwezig zijn. De luisteraars mogen deze artiest vragen stellen en hij/zij zal tevens enkele nummers live ten gehore brengen.

Meer informatie is te vinden op www.rtvoost.nl 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.