nieuws

Posthuma zeker van Tour de France

Joost Posthuma rijdt zeker in de Tour de France. Dat zei hij bij de presentatie van zijn nieuwe wielerteam in Luxemburg. Zijn eerste wedstrijden rijdt de Enschedeër in Qatar en Oman begin februari. Bij de presentatie van het nieuwe team van de broertjes Schleck werd ook de definitieve naam bekend, Team Leopard-Trek.
Tom Stamsnijder rijdt de Tour de France niet, hij zal de Giro d'Italia rijden. Stamsnijder rijdt dit seizoen voornamelijk als knecht van de kopmannen maar krijgt, net als Joost Posthuma, kans om voor eigen overwinningen te gaan in de kleinere wedstrijden. Nieuwe teammaat Fabian Cancellara kijkt uit naar de samenwerking met de twee Tukkers. Hij verwacht veel ondersteuning van de twee maar denkt ook van hen te kunnen leren.
De officiële presentatie van het team vanavond zal een groot spektakel zijn. In het nationale sportcomplex worden bijna 5000 bezoekers verwacht. Zeker tweehonderd journalisten van over de hele wereld doen daar verslag van. De officiële presentatie gaat gepaard met grote geheimzinnigheid, ook voor de rijders. Tot woensdagavond wisten zij niet hoe hun nieuwe tenue er uit zou zien en het publiek zal donderdagavond pas zien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.