nieuws

Deventer bereidt zich verder voor hoogwater

Hoogwater IJssel
Hoogwater IJssel
Deventer bereidt zich verder voor op een mogelijke overstroming van de IJssel. Met behulp van grote zakken zand wordt een noodkering aangelegd.
De 'big bags' worden onder meer in de Duimpoort geplaatst om te voorkomen dat het water de stad instroomt. Woensdag zal uit voorzorg de eerste straat worden afgezet. Deventer verwacht dat de Wellekade donderdag overstroomt. Het water is inmiddels gestegen tot 5,08 meter boven NAP.
Waterschap Veluwe heeft vanwege het hoge water beperkte dijkbewaking ingesteld voor de zomerdijk rondom de Wilpse Kleipolder. Het waterschap verwacht niet dat het water over de zomerdijk zal stromen en dat de Wilpse Kleipolder onderloopt, maar uit voorzorg wordt de stabiliteit van de dijk gecontroleerd. Het waterschap overlegt ook met de gemeente Deventer over afsluiting van de weg naar het IJsselhotel op de Worp. Waarschijnlijk wordt de weg uit voorzorg afgesloten, het waterschap verwacht niet dat het water over de dijk komt.
Medewerkers van wegenbouwbedrijf Reko in Raalte halen vandaag losliggende stenen en verkeersborden weg van de Wellekade in Deventer. Dat moet voorkomen dat de spullen bij een overstroming van de Wellekade de binnenstad instromen. Het water van de IJssel staat inmiddels ruim 5 meter boven NAP, maar stijgt snel door het vele smeltwater. Bij een hoogte van 6,30 meter boven NAP loopt het water over de Wellekade.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.