nieuws

Overijsselse sportlieden kiezen goede doelen

Hengelo, woensdag 12 januari 2011
Begin januari werden de winnaars bekend gemaakt van de Overijsselse Sportverkiezingen 2010, een samenwerking van RTV Oost, De Stentor en De Twentsche Courant Tubantia. Sportvrouw van het jaar werd zwemster Hinkelien Schreuder, schaatser Mark Tuitert was dit jaar de grote winnaar bij de heren en FC Twente werd opnieuw sportploeg van het jaar. Bij de prijs hoort een geldbedrag van 500 euro, dat besteed dient te worden aan een goed doel. De winnaars hebben inmiddels een keuze gemaakt voor de besteding van het geld.
Hinkelien Schreuder schenkt haar prijzengeld aan Right To Play (www.righttoplay.com), een organisatie die zich inzet voor het verbeteren van het leven van kinderen in de meest achtergestelde gebieden ter wereld. Right To Play maakt zich sterk voor het recht van ieder kind om te spelen en geeft kinderen de kans om constructieve deelnemers te worden aan de maatschappij, ongeacht geslacht, handicap, ras, sociale achtergrond of geloof. Door sport en spel wordt een bijdrage geleverd aan sociale verandering in gemeenschappen die getroffen zijn door oorlog, armoede en ziekte. Right To Play wordt ondersteund door een team van topsporters uit meer dan veertig landen.
Mark Tuitert heeft gekozen voor het Nationaal Fonds Kinderhulp (www.kinderhulp.nl) in Deventer. Al vijftig jaar zet deze organisatie zich in voor kinderen die te maken krijgen met ernstige problemen in de thuissituatie. Niet door zelf (jeugd)zorg te bieden, maar door geld in te zamelen. Daarmee kunnen extraatjes mogelijk gemaakt worden voor kinderen die het zo hard nodig hebben. Zoals een fiets, een computer, vakantie of een Sinterklaasgeschenk. Het Nationaal Fonds Kinderhulp is een landelijk opererend fonds. Het kantoor staat in Deventer, maar het werk strekt zich uit van Groningen tot Maastricht.
FC Twente laat het geld ten goede komen van Stichting Matthijs in Geesteren (www.stichtingmatthijs.nl), die zijn naam ontleent aan de in 2002 op 23-jarige leeftijd aan leukemie overleden Matthijs Kienhuis. De stichting is in het leven geroepen om het verblijf van patiënten die intensief worden behandeld in het Medisch Spectrum Twente enigszins te veraangenamen. De Stichting Matthijs werft geld en/of middelen, die ook kunnen worden aangewend om het werk van het medisch personeel te vergemakkelijken.
Bij de Overijsselse Sportverkiezingen 2010 werd de 'Hennie Kuiper Talenten Trofee' uitgereikt aan Merle van Benthem. De 17-jarige Hengelose is tweevoudig wereldkampioen fietscross en werd dit jaar in Zuid-Afrika wereldkampioene BMX Supercross bij de juniorvrouwen. Omdat het hier een aanmoedigingsprijs betreft, komt het prijzengeld ten goede van de verdere ontwikkeling van de sportcarrière van Merle. Zij heeft ervoor gekozen om de 500 euro opzij te zetten voor deelname aan een wedstrijd in de Verenigde Staten.
Voor meer informatie: Roel Zweers - Coördinator RTV Oost - Tel.: 074 - 2 456 413
Bijlagen: foto's uitreiking Overijsselse Sportverkiezingen 2010, vrij te gebruiken onder naamsvermelding fotograaf Marita Steggink.
Op foto 1: Hinkelien Schreuder
Op foto 2: Gerhard Kolkman (voorzitter supportersvereniging Mark Tuitert)
Op foto 3: Jan van Halst (manager commerciële zaken FC Twente)
Op foto 4: Merle van Benthem
Einde persbericht

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.