nieuws

Hollandse maaltijd salade

Hollandse maaltijdsalade
Hollandse maaltijdsalade
Ingredienten:  * 2 eetlepels wokolie * 300 gram varkensreepjes (voor de vegetariërs tahoe/tempeh)* 2 rode uien, in ringen * 250 gram in parten gesneden champignons * 1 theelepel tijm * 2 eetlepels grove mosterd * 1 zak gemengde sla (100 gram) * 2 trostomaten, in partjes * 2 eetlepels peterselie, fijngesneden * 1 dik gesneden plak brood naar keuze * rozet kruidenboter

Bereiding:


Verhit een pan en schenk de wokolie in. Als de olie heet is de reepjes vlees( of vleesvervanging) erin en snel aanzetten totdat het bruin kleurt. Laat het koud worden. Bak in dezelfde pan met de wokolie de uiringen en champignons al omscheppend op hoog vuur 3-5 minuten mee tot ze bruin zijn. Roer de tijm en de mosterd erdoor en voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe. Weer laten afkoelen.
Verdeel de slamelange met de tomaat over vier borden en schep het vleesmengsel erop. Strooi de peterselie over de salade en geef er dikke sneden brood bij met de kruidenboter.

EET SMAKELIJK :-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.