nieuws

RTV Oost creëert ‘Studio Fortmond’

Studio Fortmond
Studio Fortmond
Deze week werden zeer hoge waterstanden verwacht in de IJssel. Het vele smeltwater dat vanuit het Duitse achterland wordt aangevoerd, is er de oorzaak van dat steden en dorpen langs de IJssel hun voorzorgsmaatregelen hebben moeten treffen. Ook de boeren langs de rivier hebben last van het hoge water.
RTV Oost doet op een bijzondere manier verslag van het natuurfenomeen: verslaggever Tom van 't Einde en cameraman Michel Korndörffer bivakkeren al twee dagen in een camper in de buurtschap Fortmond. Het plaatsje in de uiterwaarden tussen Olst en Wijhe is de afgelopen dagen door het rivierwater geheel van de buitenwereld afgesloten.
De satellietwagen werd eerder deze week naar Fortmond gereden om verslag te doen van het wassende water, maar moet volgende week worden ingezet voor verslagen van de schaatstocht Plansee in Oostenrijk. De satellietwagen is inmiddels op het droge. Het leger heeft de zware verbindingswagen vrijdagmiddag van het eiland Fortmond bij Olst aan de wal gezet.
Een camper van RTV Oost die ook in Fortmond stond, moest achterblijven. De stroming op de ondergelopen toegangsweg van Fortmond was te groot en het water stijgt er snel. Het leger hielp RTV Oost tijdens een zogenoemde steunverleningsoefening. Het is de bedoeling dat RTV Oost na het vertrek van de satellietwagen verslag blijft doen vanuit Fortmond dat door water tijdelijk een eiland is geworden.
Verslaggever Tom van 't Einde en cameraman Michel Korndörffer zijn tijdens hun verblijf in Fortmond te volgen via radio en televisie, maar geven ook updates via internet. Alle verslagen vanuit Fortmond en de updates die ze doen via Twitter zijn hier te vinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.