Ars redt punt voor slordig FC Zwolle

FC Zwolle heeft maandag opnieuw punten verspeeld in de Jupiler League. Op bezoek bij FC Den Bosch kwam de koploper sterk terug van een achterstand, 1-1.
Bij FC Zwolle begon Sjoerd Ars op de bank. De topscorer, die vorige week werd getroffen door een persoonlijk drama, mocht zelf bepalen of hij bij de wedstrijdselectie zou zitten.
De eerste grote kans in de wedstrijd kwam op naam van Albert van der Haar. De captain van FC Zwolle schoot de bal echter nipt voor doelman Zaari langs. Daarna kwam er fase dat de thuisploeg het betere van het spel had. Grote kansen bleven echter uit. Alleen Kousemaker had een grote doelkans, maar hij had te veel tijd nodig.
In het tweede bedrijf kwam Sjoerd Ars in de ploeg voor Pepijn Kluin. En de topscorer kreeg binnen tien minuten ook een goede mogelijkheid, maar zijn schot werd gekraakt. Even daarvoor maakte Eric Botteghin hands rond het strafschopgebied, maar dat ontging scheidsrechter Van Sichem. Dit tot woede van alle spelers van FC Den Bosch.
In de 59ste minuut viel er wel wat te juichen voor FC Den Bosch. Wilmer Kousemaker schoot de bal achter doelman Diederik Boer binnen en bracht de thuisploeg daarmee op voorsprong, 1-0.
FC Zwolle begon na de tegentreffer pas te voetballen. Met name invaller Yanic Wildschut zorgde voor nieuw elan. Zijn schot trof de paal. Sjoerd Ars trof even later wel doel. Na een slimme loopactie kopte hij fraai binnen, 1-1. Hij kreeg ook nog een goede mogelijkheid op de winnende treffer, maar zijn inzet werd op de lijn gekeerd. In de slotfase kregen beide ploegen nog een paar mogelijkheden, maar gescoord werd er niet.

FC Den Bosch - FC Zwolle 1-1

1-0 Kousemaker (59)