nieuws

Citroentaart

Citroentaart
Citroentaart
Ingrediënten:* Harde wenerdeeg (een dag van tevoren) * 700 g bloem * 300 g witte basterdsuiker * 400 g zachte boter * 2 eieren * 1 eierdooier (voor het bestrijken)    Ingrediënten vulling: * 2 blaadjes gelatine * 1 dl citroensap * 4 eieren* 140 g suiker* 1,2 dl crème fraiche

Bereiding:


Harde wenerdeeg
Plaats een deegvlinder in de keukenmachine (planeetmenger) en klop boter en suiker door elkaar. Voeg gezeefde bloem toe. Kneed door en voeg op het laatst de eieren toe. Laat een nacht rusten in de koelkast.
Rol de volgende dag het deeg uit tot een plak van 3 mm dikte op een bebloemde werkbank. Bekleed hiermee een beboterde springvorm. Leg huishoudfolie over het deeg heen en vul het met spliterwten en bonen ( dit is een plasticfolie en kan in een heteluchtoven tot 180 C gebruikt worden). Knoop het folie met de inhoud dicht, dan kan het als zakje na het bakken in een keer uit de vorm worden gehaald. Het gewicht van het zakje zorgt er voor dat de bodem niet rijst, maar wel gaar en krokant wordt. Bak de bodem in 20 minuten af in een voorverwarmde oven van 160 C. Bestrijk daarna met eigeel en bak nog 5 minuten in de oven.

Vulling

Week de blaadjes gelatine in koud water. Verwarm het citroensap en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Meng de crème fraiche, suiker, eieren en het citroensap door elkaar met een garde en passeer het mengsel door een fijne zeef. Giet het mengsel o de voorgebakken taartbodem. Plaats het geheel in een oven van 95 C (heteluchtfunctie ingeschakeld) en laat in ca. 55 minuten stollen. Haal uit de oven, laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar in de koelkast. Bestrooi de taart direct voor het opdienen met poedersuiker.

EET SMAKELIJK :-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.