nieuws

Natuurijs gevonden als alternatief voor Plansee

Reschensee
Reschensee
RTV Oost doet live verslag vanuit Oostenrijk en Italië
Ruim 250 Overijsselse schaatscracks slaakten vanmiddag een zucht van verlichting, nu de geplande schaatsmarathon in Oostenrijk van de dagbladen De Stentor en De Twentsche Courant Tubantia alsnog door blijkt te gaan. De afgelopen dagen sloeg de twijfel toe bij de schaatsliefhebbers. Nadat de Alpenlanden begin januari werden overvallen door haast exotisch hoge temperaturen, viel het ene bevroren meer na het andere af voor de schaatstocht. De aanhouder heeft uiteindelijk gewonnen: de schaatsers zijn komend weekend te gast op het ijs van de Reschensee in Zuid-Tirol.
De deelnemers zullen wel wat extra uren in de bus moeten doorbrengen. De Reschensee, of ‘Lago di Resia’, ligt net over de grens in het Duitstalige deel van Italië. Het is een stuwmeer op ongeveer 1520 meter hoogte, waar onder Nederlandse leiding een baan van 12,5 kilometer is geprepareerd voor de Alternatieve Elfstedentocht die daar op 8 en 11 februari zal worden verreden. Gisteravond laat bereikten beide organisaties overeenstemming over het verplaatsen van de Overijsselse schaatsmarathon naar de Reschensee. Donderdagmorgen vroeg vertrekken sporters en organisatie in een colonne van vijf Oad-bussen naar Tirol.
Ook de gepande live uitzendingen van RTV Oost gaan gewoon door. Namens Radio Oost reist verslaggever Jaap Even mee naar de Alpen. Hij zal zich donderdagmiddag voor het eerst melden in de uitzending en vrijdag en zaterdag geregeld live verslag doen.
De eerste bijdragen vanuit Oostenrijk zijn bij TV Oost te zien op donderdag 20 januari in het programma ‘En Dan Nog Even Dit’ om 17.20 uur. Om 18.00 uur is live in het TV Oost Nieuws de aankomst te zien van de deelnemers bij hotel ‘Zum Mohren’ in het plaatsje Reutte, waar de marathon oorspronkelijk plaats zou vinden. De schaatsers worden er begroet door de burgemeester van
Reutte.
Op vrijdag 21 januari verzorgt TV Oost van 20.20 tot 21.00 uur een live uitzending vanaf het plein voor hotel ‘Zum Mohren’, met onder anderen de burgemeester van Reutte, schaatstrainer Ab Krook en vertegenwoordigers van TC Tubantia en De Stentor. In deze uitzending zijn tevens impressies te zien van de busreis naar Oostenrijk, de laatste voorbereidingen op de tocht en het toeristisch programma van die dag.
Zaterdag 22 januari, de dag van de toertocht, zijn bij TV Oost van 09.00 tot 16.00 uur live beelden te zien vanaf het ijs van de Reschensee. De hele dag staat de camera bij de rondendoorkomst en elk uur is er een live journaal gepresenteerd door Esther Rikken. Tijdens deze uitzending kunnen de kijkers maar ook de deelnemers vanaf het ijs een SMS sturen die in beeld te zien zal zijn. ’s
Avonds is er van 21.10 tot 22.00 uur opnieuw een live uitzending van TV Oost, deze keer vanuit Kasteel Ehrenberg. Naast veel sfeer- en schaatsbeelden vanaf het ijs zijn er gesprekken met Nederlandse en Oostenrijkse gasten.
De schaatswedstrijd is een samenwerking tussen TC Tubantia, De Stentor, IJsbaan Twente, Oad Reizen, Ferienregion Reutte en RTV Oost. Meer informatie is te vinden op www.rtvoost.nl/plansee.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.