FC Twente te sterk voor FC Groningen

FC Twente heeft zondagmiddag de topper tegen FC Groningen winnend afgesloten. In de Euroborg zegevierde de landskampioen met 1-2.
In een gelijkopgaande wedstrijd waren er kansen aan beide kanten. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg FC Twente een licht overwicht, maar FC Groningen scoorde aan de andere kant via Matavz. Nog voor rust bracht Janko beide ploegen weer in evenwicht met de 1-1. Ook de tweede helft ging redelijk gelijkop. FC Twente trok uiteindelijk aan het langste eind. Marc Janko zorgde voor de drie punten. FC Twente blijft tweede in de eredivisie en liep uit op achtervolgers FC Groningen en Ajax.

FC Groningen - FC Twente 1-2

1-0 Matavz (33)
1-1 Janko (40)
1-2 Janko (81)
Arbiter: Wegereef
Geel: Holla, Ivens, Kieftenbeld (FC Groningen) Landzaat, Onyewu, Janko, Chadli (FC Twente)
Bijz.: Janko mist strafschop (84)
FC Groningen: Luciano, Kieftenbeld, Ivens, Granqvist, Stenman, Holla (Pedersen/83), Hiariej (Ajilore/75), Enevoldsen, Garcia (Andersson/72), Matavz, Tadic.
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Onyewu, Brama, De Jong, Landzaat (Bajrami/77), John (Janssen/46), Janko (Bengtsson/90), Chadli.