nieuws

Onrust in gemeentehuis Ommen

Ambtenaren in Ommen maken zich grote zorgen over de plannen van hun gemeente om verregaand samen te gaan werken met de gemeente Hardenberg.
De ambtenaren zijn woensdagmiddag bijgepraat over de plannen tijdens een bijeenkomst op het gemeentehuis. Veel ambtenaren zijn boos, omdat ze pas van de plannen hoorden toen de media daar dinsdag over berichtten. Burgemeester Kok van Ommen heeft daar inmiddels zijn excuses voor aangeboden. Hardenberg en Ommen willen hun organisaties samenvoegen om geld te besparen. De samenwerking zal mogelijk banen kosten, maar gedwongen ontslagen worden uitgesloten.
De twee gemeenten blijven wel los van elkaar bestaan met een eigen gemeenteraad en eigen burgemeester en wethouders. Organisatorisch zullen de gemeentes wel volledig in elkaar op moeten gaan. Het is de bedoeling dat het merendeel van de ambtenaren vanuit Hardenberg gaat werken. Wel zal er een loket in Ommen blijven, waar burgers nog terecht kunnen. Op dit moment werken er ongeveer 650 mensen bij de gemeentes in het Vechtdal. Als de plannen doorgaan, zouden Hardenberg en Ommen de eersten in onze provincie zijn die zover gaan in hun samenwerking. De plannen moeten nog wel worden voorgelegd aan de gemeenteraden, die de plannen nog moeten goedkeuren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.