nieuws
Chili con Carne

Ingredienten:
* 75 gr ontbijtspek*Â 500 gr rundergehakt*Â 2 teentjes knoflook*Â 1 rode paprika*Â 1 courgette*Â 1 blik tomaatblokjes (400 ml)*Â 1 dl creme fraiche*Â 500 gr bruine bonen (uit blik)
* 1/2 theelepel chilipoeder* 100 gr belegen kaas * 50 gr tortillachips naturel
Bereiding:
Snijd het ontbijtspek in reepjes en bak die in een droge koekenpan knapperig. Voeg het gehakt aan het ontbijtspek toe en bak het in +/- 7 minuten rul. Pel de knoflook. Was de paprika en halveer hem. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken.
Was de courgette en snijd hem in blokjes. Bak de paprika en de courgette met het gehakt en pers de knoflook erboven uit.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Roer de tomaatblokjes en de creme fraiche door het gehaktmengsel en laat de gehaktsaus afgedekt 10 minuten stoven. Schep de bonen met het chilipoeder door de gehaktsaus en warm het gerecht goed door. Rasp de kaas grof. Schep de chili con carne in een ovenschaal strooi de kaas erover. Laat de chili con carne midden in de oven in 10 minuten
gratineren.
Tip: Lekker met zure room